keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Kaaliloota

Yksi parhaimmista äidin tekemistä ruuista on ehdottomasti kaalilaatikko. Jos äiti kysyy toivomuksia viikonlopun ruuiksi ne on ehdottomasti lasagne tai kaalilaatikko oma tekemän puolukkahillon kera. Ja koska toivomuksesta sitä vanhempien luona yleensä saa, ei ole itse tarvinnut kyseistä ruokaa kotona tehdä. Nyt halusin kuitenkin kokeilla itsekin äidin ohjeella kaalilaatikon tekoa ja sehän oli helppoa. Tässäkin taas helppo, nopea ja edullinen arkiruoka.


KAALILAATIKKO
300 g jauhelihaa
1 rkl öljyä tai margariinia
¼ tl suolaa
¼ tl valkopippuria
½ kg suikaloitua kaalia
3 dl lihalientä
1 rkl siirappia tai fariinisokeria
(¼ tl meiramia)
1 dl riisiä
Pinnalle voinokareita

Ruskista jauheliha ja mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kaali lihaliemessä ja lisää (meirami) ja siirappi. Levitä kaali vuoan pohjalle ja riisi ja jauhelihaseos päälle ja vielä pinnalle kerros kaalia. Paista 175-200 asteessa noin tunnin ajan.





Täällä nautitaan siis kaalilaatikkoa sireenien tuoksuisessa ruokapöydässä...



´

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti