maanantai 18. huhtikuuta 2011

Muffineita ruuaksi

Perinteinen mureke muuttui muffineiksi Pirkka lehtisessä olevan ohjeen avulla. Näitä on tullut tehtyä muutamaan otteeseen muokaten muffineiden täytettä erilaisista juustoista kasviksiin. Pekoni murekkeen päällä ei kovin ole omaan makuuni ja sinihomejuusto taas ei ole Villen makuun, joten yhdistämällä ne, molemmat on tyytyväisiä ja valituksille ei jää sijaa.





MUFFINIMUREKKEET SINIHOMESYDÄMIN


400 g jauhelihaa

4 rkl korppujauhoja

1 rkl perunajauhoa

1 1/2 dl vettä tai maitoa

1/2 rkl öljyä tai margariinia

1/4 dl sipulisilppua

1 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

1/8 tl valkopippuria

1 kananmuna


Täyte

n. 60 g sinihomejuustoa


Päälle

8 viipaletta pekonia



Sekoita korppujauhot ja perunajauhot keskenään. Lisää neste ja sekoita hyvin. Anna turvota. Kuullota sipulit. Lisää korppujauhoseokseen jauheliha, suola, mausteet, haalea sipulisilppu ja kananmuna. Sekoita käsin tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile mureke kostutetun leikkuulaudan päällä tasapaksuksi tangoksi ja jaa kahdeksaan yhtä suureen palaan. Paloittele myös juusto kuutioksi. Muotoile murekepala paksuhkoksi pihviksi, pane juustopala päälle ja sulje se pihvin sisään nostelemalla reunat ylös. Tasoita sauma ja venytä sen päälle pekoniviipaleenpuolikkaat ristiin, käännä päät murekkeen alle. Voitele kevyesti kahdeksan muffinivuoan syvennystä margariinilla ja aseta murekkeet niihin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.



4 kommenttia:

  1. Ahaa, tuntuu tutulta. Pitääkin tehdä noita täällä kotona.
    Anne

    VastaaPoista
  2. Ohhoh, ihan erilainen ohje tosiaan! Vois olla kiva toteuttaa.

    VastaaPoista
  3. Anne, täällä niistä on tullut hitti! :)

    Tiina, niimpä, erilainen mutta kuitenkin helppo. Ainut vaan, kun omistan vain yhden 6 muffinsin vuuan, niin pitää tehdä parissa erässä.

    Vaakku, kiva piristys annokseen! Ja ruuan tekoonkin :)

    VastaaPoista