torstai 18. elokuuta 2011

Makeaa

Täällä on viikkoherkuttelut pyritty nyt jättämään pois, mutta joskus on erikoistilanteita, jolloin poikkeukset sallitaan.. :) Esimerkiksi nyt kun olemme opintoihin liittyvän projektin kanssa loppusuoralla. Mikä sen parempaa kun kirjoittaa loppuraporttia kera kahvin/teen ja maistuvan herkun!





Tämän makean herkun ohjeen pääpiirteet olen kirjoittanut kesällä jostain lehdestä ylös. Mikä lehti oli kyseessä, sitä en muista yhtään. Lehdessä ohje oli kyllä hieman erilainen. Itse olen mm. lisännyt mustikoiden lisäksi piirakkaan vadelmia. Tein viimeksi ohjeen verran marenkia, mutta melkeimpä puolet tuosta marenki määrästä kyllä riittää.



MUSTIKKA - MARENKIPIIRAKKA

Pohja
100 g voita tai leivontamargariinia tai juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
1 dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
n. 3 dl mustikoita ja vadelmia
1 rkl perunajauhoja
1/2 dl sokeria

Marenki
4 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon keltuaiset hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina vuokaan.

Sekoita mustikoiden ja vadelmien joukkoon perunajauhot. Jos käytät tuoreita marjoja, voit puolittaa perunajauhon määrän. Lisää marjojen joukkoon myös sokeri. Levitä marjatäyte vuokaan murotaikinan päälle. Paista 200 asteessa alimmalla tasolla 15 minuuttia.

Vaahdota valkuaiset ja lisää vatkaamisen aikana sokeri. Marenkivaahto on tarpeeksi kovaa, kun kulhon voi kääntää ylösalaisin. Siirrä vaahto pursotinpussiin. Käytä isokokoista pursotinterää. Pursota marenkiraidat vieriviereen piirakan pinnalle. Kypsennä piirakkaa edelleen 8 - 10 minuuttia.

Tarjoile piirakka vaniljakastikkeen kanssa!







5 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköinen, ihan pakko on kokeilla tota! Kiitos ohjeesta ;D!

    VastaaPoista
  2. Nam, tuota tekisi kyllä mieli maistaa :) Aivan armoton makeanhimo juuri nyt, täytyy varmaankin kipaista Alepalla ;)

    Nautinnollista herkkuhetkeä!

    VastaaPoista
  3. Mimma, suosittelen! Kerrohan sitten mitä pidit! :)

    Merja, mullakin on kauheet herkkuhimot, mutta pakko hillitä! Onneks kohta on viikonloppu ja saan ostaa namuja! ;)

    VastaaPoista
  4. Ai ai, näyttää tutulta tuo piiras, näin varmaan saman reseptin myös aiemmin kesällä. :) En ole vielä ehtinyt leipomaan...

    VastaaPoista
  5. Blue me, se oli jossain pirkassa tai yhteishyvässä tai jossain sen tyyppisessä. Hyvää on. Vaniljakastikkeen kyllä vaatii kaverikseen ;)

    VastaaPoista